Diskusní téma: Forum

Hasiči

Roman | 30.05.2010

Tak jsme se v sobotu sešly a věřím že v tom budeme pokračovat.
Začátku jsou těžký všude ale musíme vytrvat v započaté práci.

Re: Hasiči

Libor Turnovský | 31.05.2010

Přiznám se, že jsem ani nevěděl o současné neexistenci hasičů v Čermné takže Vám fandím. Libor

Stavba bioplynové stanice u nás v Čermné

Admin Jiří Kubis Kubín | 27.03.2010

zde můžete psát dotazy ohledně bio.stanice.

Re: Stavba bioplynové stanice u nás v Čermné

Turnovský | 29.03.2010

Bude z toho mít obec alespoň nějaký užitek? Nikde v článku není uvedena hlučnost provozu a zda to nemá přeci jenom emise když se přidává nafta a co s tím čpavkem. Jinak proti nejsem, bude tam možná lepší pořádek než za minulého majitele.
Když jsme u té ekologie - po modře značené cestě od křižovatky na Podháj k Ekomasu je několik skládek plastových lahví (to je nejspíš po lesácích) a bordelu lidí, kteří se nikdy nenaučí tu pěknou přírodu co máme milovat nebo alespoň ji ctít. Je to teď z neděle a ještě jsou pěkně zničený cesty.Mějte se. Libor

Re: Re: Stavba bioplynové stanice u nás v Čermné

Admin Jiří Kubis Kubín | 29.03.2010

Jaký bude mít obec z toho užitek,je zatím otázkou.Nějaké smlouvy se sice rýsují,ale k dnešnímu datu zatím žádná konkrétní podepsaná není,ale je snahou nás všech,aby obec z toho užitek měla.K té hlučnosti,v té strojovně je hluk na prahu snesitelnosti,ale venku před vraty,bylo už jen slyšet,jako když uvnitř běží kompresor a 30m odhadem od budovy,hluk skoro nulový.S tím přidáváním nafty si nejsem jist,ale myslím že žádnou nepřidávají,nebo by mi to uniklo,zjistím,ale i tak jsou emise pravidelně kontrolovány a podléhají přísným emisním limitům.No a k těm skládkám pet lahví,je to jak píšeš,je to po těch těžařích a bohužel těch míst je tam hned několik,taky o nich vím.Pravdou je že starosta p.Milan Halík již několikrát nechal uklidit různé odpady podél silnice do Hostinného,bohužel je to pořád dokola.
jinak díky za názor a pozdrav do Hradce Jirka

Přidat nový příspěvek